Proiect normativ: contravențiile pentru nerespectarea termenelor privind dotarea cu aparate de marcat electronice de către operatorii economici, scoase de sub incidența „Legii prevenirii”

Contravențiile referitoare la nerespectarea de către operatorii economici a termenelor de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic ar urma să fie scoase de sub incidența Legii prevenirii, potrivit unui proiect de hotărâre a guvernului, pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Potrivit notei de fundamentare elaborate de MFP, ce însoțește proiectul, măsurile propuse vizează modificarea pct. 42 din Anexa 1 la Hotărârea Guvernului nr. 33/2018 privind stabilirea contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, în sensul eliminării sancțiunii referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege de a utiliza aparate cu jurnal electronic (art. 10 lit. cc) din OUG nr. 28/1999). Ca urmare a acestei modificări, organele de control ar putea să aplice de la prima abatere sancțiunile prevăzute de OUG nr. 28/1999, respectiv amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei, precum și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor și confiscarea sumelor nejustificate.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by