Profesia contabilă, la ceas de sărbătoare la 98 de ani de la reglementare. Ziua Națională a Contabilului Român – Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!

În perioada 12-15 iulie a.c., profesia contabilă a adus alături, în toată țara, cu prilejul celei de-a XV-a ediții a Zilei Naționale a Contabilului Român, cei mai importanți actori ai economiei: instituții și autorități de reglementare, reprezentanți ai mediului de afaceri și experți contabili și contabili autorizați – cei care joacă un rol esențial în dezvoltarea antreprenoriatului, a economiei naționale în ansamblu.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – singurul organism abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat – a organizat, la 98 de ani de la înființarea sa – la 13 iulie 1921 –, manifestări ce au avut loc în toate județele țării, dedicate profesiei contabile, fapt evocat și de președintele Consiliului superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, expert contabil, în cadrul evenimentului de la București, desfășurat la Hotel Radisson: „Instituirea Zilei Naționale a Contabilului Român la 13 iulie este legată de decretul de promulgare a legii de constituire a Corpului Contabililor Autorizați și Experților Contabili din România (denumirea de la acea vreme), semnat în urmă cu 98 de ani, la aceeași dată, de către Regele Ferdinand, legea fiind inițiată și promovată de Grigore Trancu-Iași, ministrul Muncii la acea vreme”.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.

Parteneri ai evenimentului au fost ProCredit Bank și certSIGN, iar parteneri media Universul Juridic și AGERPRES.




Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by