ANAF a publicat pe site-ul instituției Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul instituției Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Acesta este disponibil la rubrica Servicii Online – poziția 14.

„Totodată, a fost creată aplicația de portal prin intermediul căreia se pot depune Cererile de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale (formular 163). La depunerea cererii 163 contribuabilul primește, în recipisă, indexul de depunere a formularului. Cererea se transmite online, prin intermediul portalului e-guvernare.ro”, precizează ANAF, într-un comunicat.

Potrivit art. 25 alin. (4) lit. i) din Codul fiscal, în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor efectuate către entități persoane juridice fără scop lucrativ, inclusiv unități de cult, se scad din impozitul pe profit datorat, în limitele prevăzute de lege, doar dacă beneficiarul sponsorizării este înscris, la data încheierii contractului, în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Articolul complet îl puteți citi în revista CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by