Precizări importante cu privire la publicațiile CECCAR pentru pregătirea stagiarilor

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), organismul profesional care gestionează profesia contabilă din România, organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obținerii calificării de expert contabil sau de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008. Astfel, CECCAR oferă posibilitatea tuturor persoanelor interesate, care îndeplinesc condițiile necesare, să susțină examenul care să le permită accesul la stagiul de pregătire profesională, în urma căruia, prin absolvirea examenului de aptitudini, pot deveni experți contabili/contabili autorizați.

Vă reamintim că potrivit art. 2 din Regulamentul privind accesul la profesia de expert contabil și de contabil autorizat, programele de examen de admitere la stagiu pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat, precum și reglementările privind stagiul și examenul de aptitudini se elaborează de Corp, cu avizul Ministerului Finanțelor Publice, și se aprobă de Consiliul Superior al Corpului, urmărindu-se armonizarea cu prevederile directivelor europene în domeniu.

Exercițiile, lucrările practice – incluzând aici și caietele de practică – și studiile de caz ce fac obiectul pregătirii stagiarilor se stabilesc anual de direcția de specialitate din cadrul Corpului, se rezolvă și se evaluează de către formatorii (lectorii) aprobați de Biroul permanent al Consiliului Superior al Corpului din rândul tutorilor de stagiu, cadrelor universitare sau altor specialiști pe domenii. În cadrul întâlnirilor cu stagiarii organizate de CECCAR, lectorii oferă suport în rezolvarea caietelor de practică pentru a ajuta la atingerea nivelului de cunoștințe necesare promovării examenului de aptitudini.

Programele de pregătire a stagiarilor sunt organizate și concepute pentru a răspunde nevoilor acestora, pentru a facilita acumularea cunoștințelor necesare dobândirii calificărilor de expert contabil și de contabil autorizat.

Având în vedere cele mai sus menționate, vă aducem la cunoștință că CECCAR este singura entitate avizată, la nivel național, să certifice experți contabili/contabili autorizați. Corpul garantează pentru corectitudinea și relevanța educațională a informațiilor cuprinse în publicațiile de specialitate dedicate pregătirii stagiarilor și examenelor, editate de Editura CECCAR, precum și pentru informațiile furnizate în cadrul programelor de pregătire pentru examenul de acces la profesie și pentru examenul de aptitudini.

Menționăm, pe această cale, că CECCAR nu se asociază cu anunțurile altor entități care oferă informații cu privire la modalitățile de acces la profesia de expert contabil/contabil autorizat, la subiectele examenului și nici cu alte publicații care pretind că susțin pregătirea stagiarilor CECCAR. Subiectele și rezolvările vehiculate de alte entități prin diverse canale de comunicare nu sunt avizate de CECCAR.

Toate publicațiile editate de CECCAR pentru pregătirea în vederea accesului la profesie sunt realizate în conformitate cu programele aferente fiecărui examen și perioadei de stagiu, acestea cuprinzând teoria, studiile de caz și exercițiile recomandate.

Pentru informații avizate cu privire la tematica examenului de acces la profesie/examenului de aptitudini și modalitățile de pregătire pentru susținerea acestora, vă rugăm să vă adresați exclusiv CECCAR.

Vă mulțumim!


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by