Adunarea Generală și lectura anuală a Institutului European de Guvernanță Corporativă

Institutul European de Guvernanță Corporativă (ECGI) a organizat la Berlin întâlnirea anuală a membrilor, în zilele de 3 și 4 mai a.c., ce a reunit academicieni internaționali și practicieni din domeniul guvernanței corporative în cadrul unui program ce a inclus un panel, o adunare generală, o lectură anuală și o ceremonie de premiere, toate găzduite de Școala Europeană de Studii de Management (ESMT).

În panelul cu tema Proprietatea comună: antitrust în fața guvernanței corporative, moderat de Prof. Marco Becht, Directorul ECGI, au fost dezbătute provocările cu care se confruntă administratorii de active care dețin acțiuni substanțiale în companii multiple în cadrul aceleași industrii. Concluziile au subliniat necesitatea unui angajament mai mare în administrare care să nu afecteze concurența pe piață a produselor și, astfel, să nu atragă după sine riscurile legate de răspunderea profesională pentru administratorii de active.

Pe agenda Adunării Generale au fost tratate mai multe puncte printre care modificarea câtorva articole din Statut, aprobarea minutei ședinței anterioare și a situațiilor financiare pe anul 2017, realegerea unor membri ai Consiliului precum și bugetul pe anul în curs.

Lectura anuală, având ca temă Reprezintă datele personale o provocare pentru Consilii?, a fost realizată de Profesor Antoinette Schoar (MIT), ocazie cu care a prezentat rezultatele unei noi cercetări cu privire la utilizarea datelor personale în Statele Unite ale Americii de către intermediarii financiari în marketing-ul cardurilor de credit aprobate în avans. Prezentarea integrală poate fi consultată pe site-ul ECGI.

După lectura anuală, ECGI a acordat două premii pentru cele mai bune lucrări de cercetare în domeniile Finanțe și Lege elaborate în anul 2017.

Written by

Leave a Reply

Message