Prezentare MFP: Noul mecanism fiscal pentru impozit pe venit, CAS și CASS

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) prezintă noul mecanism fiscal pentru impozit pe venit, CAS și CASS, cu referire la concept și modalitatea de implementare, specificând și obiectivele urmărite.

Prin implementarea noului mecanism fiscal pentru persoane fizice, MFP are în vedere simplificarea obligațiilor declarative, prin depunerea unei singure declarații, stabilirea unui singur termen de plată a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice, precum și posibilitatea de a efectua plăți pentru impozitul pe venit la venitul estimat pentru anul curent. De asemenea, potrivit proiectului noului mecanism fiscal, evaluarea pentru încadrarea ca plătitor CAS și CASS se face în funcție de venitul estimat pentru anul curent și, totodată, există posibilitatea de rectificare a declarației până la termenul de plată.

Detalii cu privire la toate acestea puteți afla consultând prezentarea pusă la dispoziție de Ministerul Finanțelor Publice (click pentru accesare).

Written by

Leave a Reply

Message